Oma tekninen huoltomme palvelee sinua 24/7. Soita 0400 521 258 »

Ihan pimeetä!

Tumma, märkä ja jäinen asfaltti on kuin musta-aukko, joka imee kaiken valon. Turvallisuuden kannalta tärkeintä on riittävä ja toimiva valaistus piha-alueilla sekä porraskäytävissä. Valosuunnittelulla voidaan vaikuttaa paljon myös viihtyisyyteen ja tunnelmaan – sekä sähkölaskuun.

Ulkovalaistuksessa tärkeintä on tässä loppusyksyn säkkipimeydessä se, että valot palavat. Me Kiinteistöässällä seuraamme kohteitamme, ja omat sähkömiehemme korjaavat valaisimia, kun puutteita havaitaan tai kun niistä meille ilmoitetaan.

Asumisviihtyisyyden, turvallisuuden ja energiatehokkuuden kehittämisen nimissä voidaan valaistusasioita puntaroida myös perusteellisemmin. Etenkin iäkkäämmissä kiinteistöissä on aiheellista keskustella, mitä etuja taloyhtiölle syntyisi, jos pelkän lamppujen vaihdon sijaan lähdetäänkin suunnittelemaan koko valaistuksen uusimista nykyaikaisemmaksi.


Valo näyttää tietä ja tekee näkyväksi

Piha-alueilla on erilaisia tapoja ohjata automaattisesti piha-valaistusta. Esimerkiksi liiketunnistimet, ajastimet ja hämäräkytkimet vaikuttavat valaistuskokonaisuuden sähkönkulutukseen ja käyttömukavuuteen.

  • Liiketunnistimet ovat hyvä keino saada valot syttymään silloin, kun pihalla tai sen tietyissä osissa on liikettä. Niitä voi suositella esimerkiksi pimeisiin nurkkauksiin, joissa liikkuvat halutaan saada näkyviksi. Liiketunnistimet ovat toki hyvä valinta myös moniin muihin kohteisiin vaikkapa ulko-oven tai portaikon pieliin.
  • Ajastin on perinteinen keino ulkovalojen ohjaukseen. Ajastinta käyttämällä voidaan valot laittaa toimimaan kellon mukaan.
  • Hämäräkytkimellä voidaan puolestaan pistää pihan lamput syttymään ainoastaan silloin, kun valoa tarvitaan eli pimeällä.

LED on paras valinta myös pihalla

Suunnitelmallisesti toteutettu ja hyvässä kunnossa oleva pihavalaistus lisää paitsi asumisen turvallisuutta myös luo miellyttävää tunnelmaa. Moderniin valaistukseen satsaamalla voidaan uudistaa kiinteistön ilmettä, mikä nostaa kiinteistön arvoa ja arvostusta. Nykyaikaisilla LED-polttimoilla ja erilaisilla valaisinten ohjausratkaisuilla voidaan saada aikaan myös selvää säästöä sähkönkulutukseen. Lue lisää >

Ammattilainen avuksi uuden suunnitteluun ja toteutukseen!

Mikäli taloyhtiön pihavalaistuksessa on kehittämisen varaa pienessä osassa tai koko pihalla, ota yhteyttä.