Oma tekninen huoltomme palvelee sinua 24/7. Soita 0400 521 258 »

Talvipaletti pyörii

Valkea joulu, hiihtokelit ja lunta jälleen ihan kasoissa asti. Turun seudun kunnon talvi tuli pitkästä aikaa monelle yllätyksenä. Kiinteistöässällä talveen varautuminen aloitettiin kesällä. Vain hyvällä suunnittelulla talvihuolto pyörii tänäänkin keskellä kaupunkia.

Satoja pihoja, parkkialueita ja ramppeja. Luiskoja, ovien edustoja ja porttikonkeja. Jäätä, alijäähtynyttä vettä, nopeita lämpötilan muutoksia ja lunta. Kiinteistöhoitajat ovat lumisena ja liukkaana talvena jatkuvassa päivystysvalmiudessa. Hyvinkin nopealla aikataululla lähtee liikkeelle koko kalusto ja henkilöstö. Tämän talven ensimmäinen lumilähtö tehtiin jouluaattoaamuna neljältä.

Töiden suunnittelua helpottavat tarkat sääennusteet, joiden mukaisesti töitä voidaan suunnitella päivä- ja tuntitasolla. Siitä huolimatta on oltava valmis myös yllätyksiin: Jouluaatolle ennuste lupaili kahden senttimetrin lumikertymää. Lunta tuli lopulta 20 senttiä.

Pitkä kokemus takaa tehokkaan talvihuollon

Jotta kiinteistöjen piha-alueet saadaan mahdollisimman nopeasti puhtaiksi ja turvallisiksi kulkea, on talvipaletin toimittava tehokkaasti. Kiinteistöässällä talven suunnittelu aloitetaan kesällä. Silloin suunnitellaan ja viimeistellään aluejako sekä varmistetaan, että kausiapua on riittävästi. Samaan aikaan aloitetaan koneiden huollot.

Kolmenkymmenen vuoden kokemuksesta on apua, kun arvioidaan, kuinka paljon tekijöitä ja aikaa erilaisiin kohteisiin tarvitaan. Tehokkaasti pyörivä talvihuolto on myös asiakkaille kustannustehokas.

Turussa, rannikolla, keli voi muuttua hyvinkin nopeasti ja ilma on kosteaa. Yhtä lailla hiekoitus kuin lumen luonti pitää pystyä tekemään hyvin nopeasti. Meillä toiminnan taustalla on paljon kokemusta. Sillä varmistetaan, että toiminta pyörii luvatusti tulee lunta sitten pari senttiä tai kymmenkertainen määrä.

———

Ulkoaluiden hoidossa turvallisuus syntyy huolenpidosta

Me huo­leh­dim­me, et­tä pi­ha-alueet ovat tur­val­li­set, siis­tit ja viih­tyi­sät kaik­ki­na vuo­de­nai­koi­na. Kau­pun­gin eri alueil­la pi­hat vaa­ti­vat eri­lais­ta huo­len­pi­toa. Ul­koa­luei­den­hoi­ta­jat kier­tä­vät vas­tuu­koh­teis­sa tar­vit­taes­sa, vaik­ka vuo­den jo­kai­se­na päi­vä­nä.

Lue lisää >>