Oma tekninen huoltomme palvelee sinua 24/7. Soita 0400 521 258 »

Kiinteistöässä pisti Seilin saunat kuntoon

Kiinteistöässä toteutti Seilin saaressa mittavan saunatilojen kunnostusurakan, jonka tarkoituksena oli kohentaa supersuositun matkakohteen viihtyvyyttä ja toimivuutta, jotta se voisi paremmin vastata jatkuvasti kasvavan saaristoturismin vaatimuksiin ja tarpeisiin. Seilin saarella vierailee entistä enemmän väkeä, ja myös saunatilat ovat olleet tavallista ahkerammassa käytössä. Sellaisenaan ne eivät olisi enää pystyneet palvelemaan runsaslukuista asiakaskuntaa toivotulla tavalla.

Urakointiprojektin tilasi Turun yliopiston Brahea-keskus, joka tuottaa tutkimusperustaisia kehittämis- ja koulutuspalveluja useilla aloilla. Projekti kuuluu CB Small Port -hankkeeseen, jossa pyritään parantamaan pienten satamien energiatehokkuutta.

Toimivuus ja turvallisuus edellä

Seili on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde, joten kaikkea mahdollista ei haluttu – eikä voitukaan – uudistaa täysin. Esimerkiksi ylimääräistä kaivuuta tulee alueella välttää, ja kaikkeen on oltava asiaan kuuluvat luvat.

Kaikesta huolimatta saunat saivat kokea kattavan remontin. Puukiukaat korvattiin sähkökiukailla ja vanhat lauteet uusilla. Saunatiloihin asennettiin lisäksi nykyaikaiset lattialämmityskaapelit, ja pesu- sekä löylyhuoneen lattiarakenteet uusittiin kauttaaltaan. Tärkeää oli tuoda Seilin saunatilat nykyaikaan etenkin toimivuuden ja turvallisuuden osalta, perinteikkyyttä kuitenkaan täysin unohtamatta.

Kiinteistöässä toivottaa kaikki tervetulleeksi Seiliin kokemaan sen historiaa henkivät rakennukset, mykistävän upean luonnon, raikkaan saaristoilman sekä tietysti suloisilla löylyillään ihastuttavat saunat!

Tutustu Seilin saareen
Lue lisää CB Small Port -hankkeesta
Ota yhteyttä ja kysy Kiinteistöässän palvelutarjonnasta ja osaamisesta